Η Eco Tourismo έχει σαν βάση το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση συλλογικής και κοινής ωφέλειας. Τα μέλη της είναι κυρίως αθλητές, εκπαιδευτές, αλλά και επαγγελματίες στον χώρο της άθλησης των υπαίθριων δραστηριοτήτων και του τουρισμού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ

Πιλότος αλεξιπτώτου πλαγιάς, Τεχνικός Υπεύθυνος

Από μικρός ασχολείται με διάφορες δραστηριότητες όπως ποδηλασία καγιάκ ορειβασία και αναρρίχηση. Τα τελευταία χρόνια τον “κέρδισε” το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 Από το 2006 συμμετείχε ως τεχνικός υπεύθυνος σε διάφορα events όπως το Athens Super Cross,  Rally Acropolis, Pic Patras, Six Days Enduro κ.α. με την εταιρία Lamarco.

 Για 4 χρόνια υπήρξε συνεργάτης του Νίκου Σαργκάνη στην διεξαγωγή του 5X5 street soccer διοργανώνοντας το τουρνουά για αστέγους αλλά και το street soccer road trip σε συνεργασία με δήμους και σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ως απόφοιτος μηχανικός αεροσκαφών συμμετείχε στην κατασκευή υπερελαφρών πτητικών συσκευών έχοντας μάλιστα  στην κατοχή του μία με την οποία πετάει στην Αερολέσχη Φλώρινας.

 Από το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Συνεργάζεται για αρκετά χρόνια με την OVNI Escola de Parapente που εδρεύει στην Florianopolis της Βραζιλίας από την οποία και αποφοίτησε, καθώς και με διάφορες ξένες και Ελληνικές σχολές.

 Το 2018 ίδρυσε την Eco Tourismo με την οποία συμμετέχει σε διάφορες διοργανώσεις όπως το Prespathlon και το Prespa off road trip.


ΔΑΝΙΗΛ ΠΕΤΡΟΥ

Υπεύθυνος αναρρίχησης, Εταιρικές Διοργανώσεις & Δραστηριότητες για παιδιά

Ξεκίνησε την επαφή του με την φύση από το 1980 κάνοντας ορεινή πεζοπορία σε πολλά βουνά σε όλη την Ελλάδα. Πριν από 30 χρόνια ξεκίνησε την ενασχόληση του με την αναρρίχηση, έχοντας πραγματοποιήσει πολλές αναρριχήσεις σε βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Υπήρξε από τους πρώτους αθλητές στο ξεκίνημα της αγωνιστικής αναρρίχησης στην Ελλάδα, με καλύτερη επίδοση την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αργότερα υπήρξε τεχνικός εκπρόσωπος και κριτής αγώνων αναρρίχησης σε πολλούς αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος, όπως και στο Ευρωπαικό κύπελλο αγώνων bouldering το 2004 στην Κόνιτσα.

Το 1996 ονομάστηκε βοηθός εκπαιδευτής ορειβασίας & αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης. Σαν εκπαιδευτής, έχει λάβει μέρος σε πολλές σχολές αναρρίχησης ορειβατικών συλλόγων ενώ έχει ασχοληθεί με το canyoning (κατάβαση φαραγγιών) και το rafting σαν οδηγός.

 Από το 2000 και μετά ασχολείται επαγγελματικά με τις υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής αφού εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα (Outdoor–No Limits) αλλά και σαν rock climbing instructor σε κρουαζιερόπλοιο στην Καραϊβική και στη Μεσόγειο θάλασσα (European Vision–Festival Cruises). Στο διάστημα αυτό απέκτησε εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδρομών και υπαίθριων δραστηριοτήτων αλλά και στην οργάνωση και υλοποίηση teambuilding.

Απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία στις υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά σαν αποτέλεσμα της ενασχόλησης του με παιδικές κατασκηνώσεις και summer camps αλλά και με πολλές εκδρομές για παιδιά.

Πρόσφατα, με την Eco Tourismo, αναμίχθηκε, σαν μέλος της οργανωτικής ομάδας, με την διοργάνωση του πρώτου αγώνα ορεινού τριάθλου με μορφή διάσχισης που έγινε στην Ελλάδα, το ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ.

 


ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υπεύθυνος τοπικής ιστορίας και μουσικής παράδοσης, ιχνηλάτης,  ορεινή πεζοπορία, συνοδός off road

Ως γηγενής και μόνιμος κάτοικος της περιοχής, ξεκίνησε την ενασχόληση του με την φύση από πολύ μικρός.

 Το 1985 και για μια τετραετία ασχολήθηκε με το χειμερινό σκι αντοχής με συμμετοχές σε διάφορους πανελλήνιους αγώνες.

 Το 1991 σπούδασε ιχθυοκομία – αλιεία στο ΤΕΙ Μεσολογγίου ολοκληρώνοντας την πρακτική του εξάσκηση στο ιχθυοτροφείο του Άγκιστρο Σερρών.

 Από την ηλικία των 6 ετών έως τώρα ασχολείται με την τοπική παραδοσιακή μουσική της περιοχής (χάλκινα πνευστά). Μέλος της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου Φλώρινας από το 1985 ως σήμερα.

 Ερασιτεχνικά ασχολείται με την ποδηλασία από το 2010.

 Σαν επαγγελματίας στον χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων ξεκίνησε το 2018 με την Eco Tourismo συμμετέχοντας σε διοργανώσεις όπως το Prespa off road 4X4 και το ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ.


 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

Υπεύθυνος Mountain Bike – Οδηγός πολυήμερων ποδηλατικών διασχίσεων

Ασχολείται με τις υπαίθριες δραστηριότητες εδώ και 30 χρόνια.

Ιδιαίτερη δράση έχει επιδείξει στην αγωνιστική ενασχόληση με το Mountain Bike και το ορεινό τρέξιμο, λαμβάνοντας μέρος σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία. Ενδεικτικά:

  • 1η θέση σε διεθνή αγώνα περιπέτειας (ποδήλατο, τρέξιμο, προσανατολισμός, καγιάκ) σε διαθνή αγώνα στην Βουλγαρία
  • 1η θέση δύο φορές στο Bike Odyssey, τον πιο δύσκολο αγώνα ποδηλατικής διάσχισης στην Ελλάδα συνολικής απόστασης 680Km και 21.000μ υψομετρικής διαφοράς.
  • 1η θέση στον κλασσικό μαραθώνιο Ολύμπου το 2005
  • Πολυνίκης στους περισσότερους αγώνες περιπέτειας στην Ελλάδα (Reno Experience, Pindos crossing κ.λ.π.)
  • Έχει πραγματοποιήσει διασχίσεις με ποδήλατο σε πολλές χώρες

 

Παράλληλα ασχολήθηκε με την χάραξη διαδρομών σε πολλούς αγώνες όπως π.χ ο «Εύαθλος».

Έχει ασχοληθεί με το Rafting σαν οδηγός καταβάσεων.

 

 Με την Eco Tourismo ασχολείται εθελοντικά, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στην διοργάνωση των δραστηριοτήτων μας.