2 Ημέρες – Εθνικό Πάρκο Πρεσπών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ

Μια 2-ήμερη απόδραση στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών για να γνωρίσετε, μέσα από τις υπαίθριες δραστηριότητες της Ecotourismo, τον υπέροχο αυτό τόπο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ημέρα 1η   ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ / MOUNTAIN BIKE

Συνάντηση στην βάση περιπέτειας της Ecotourismo στο χωριό Μηλιώνας, ένα παραδοσιακό πλινθόκτιστο οικισμό. Από εδώ θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία στις πλαγιές του Βαρνούντα, ακολουθώντας διαδρομή με θέα στις λίμνες. Μετά από πορεία 2 ωρών περίπου (4Km – Υψομετρική διαφορά 600μ) θα φτάσουμε σε εκκλησάκι με πανοραμική θέα στην περιοχή.

Αφού ξεκουραστούμε και απολαύσουμε την θέα, θα ξεκινήσουμε την κατάβαση με ποδήλατα από βατό χωματόδρομο που θα μας οδηγήσει στον παραδοσιακό πετρόχτιστο οικισμό του  Αγίου Γερμανού, όπου μπορούμε να περιηγηθούμε στο χωρίο και να επισκεφθούμε τον ομώνυμο βυζαντινό ναό του 10ου αιώνα.

Συνεχίζουμε πλέον την κατάβαση στον ασφάλτινο δρόμο και σε 3Km περίπου θα φτάσουμε στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε.

  • Ημέρα 2η  MOUNTAIN BIKE / KAYAK

Συναρπαστική εξόρμηση στην περιοχή της Μικρής Πρέσπας, όπου είναι και ο πυρήνας του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Ξεκινάμε το πρωί με τα ποδήλατα από την βάση της Ecotourismo, στον Λαιμό ακολουθώντας εύκολο αγροτικό δρόμο ανάμεσα στα χωράφια των φασολιών, κατευθυνόμαστε προς τη Μικρολίμνη, ένα πανέμορφο ψαροχώρι στις όχθες της Μικρής Πρέσπας. Η απόσταση μέχρι εκεί είναι 15Km και ιδιαίτερα εύκολη, αφού δεν έχει υψομετρικές διαφορές.

Αφού φτάσουμε στην Μικρολίμνη, αφήνουμε τα ποδήλατα και παίρνουμε τα kayak με κατεύθυνση το Βιδρονήσι, ένα μικρό βραχώδες νησάκι στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, όπου είναι γεμάτο από φωλιές διαφόρων πουλιών. Η σημαντικότητα του, σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα, είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό απαγορεύεται αυστηρώς η ανθρώπινη παρουσία πάνω στο νησί.

Ο περίπλους του νησιού γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων από την ακτή του. Στην διάρκεια αυτής της εξόρμησης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να φωτογραφίσετε πολλά είδη πουλιών που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ

Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις, διατροφή, μεταφορά
Στην τιμή περιλαμβάνεται: Όλες οι αναφερόμενες υπαίθριες δραστηριότητες, ΦΠΑ 24%

 

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική