ΑΓΩΝΑΣ CROSS TRIATHLON (point-to-point) Ολυμπιακής απόστασης.
Η ΚοινΣΕπ “Eco Tourismo” σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, τον ΣΟΧ Φλώρινας και τον ΣΕΟ Φλώρινας διοργανώνουν αγώνες Cross Triathlon, Ολυμπιακής απόστασης, με την ονομασία «ΠΡΕΣΠΑthlon 2019» και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στην περιοχή των Πρεσπών, Πισοδερίου και όρους Βαρνούντα.

Ο απόλυτος σεβασμός μας στο φυσικό αυτό περιβάλλον αλλά και η επιθυμία μας για υγιή άθληση, είναι τα κυρίαρχα συνθήματα αυτού του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή με μοναδική ομορφιά και πανάρχαια ιστορία.

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΟΜΟΠ.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην πλαζ «Κούλα» στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης.

Το σκέλος της ποδηλασίας θα ξεκινήσει από την όχθη της λίμνης (Ζώνη Αλλαγής 1) και, διασχίζοντας το όρος Βαρνούντα, θα καταλήξει στην Βίγλα Πισοδερίου, στο ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (Ζώνη Αλλαγής 2).

Από εκεί θα ξεκινήσει το σκέλος του τρεξίματος, σε κυκλική διαδρομή στην πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου. Ο τερματισμός θα γίνει στο χιονοδρομικό κέντρο.

Και τα δύο σκέλη της ποδηλασίας και του τρεξίματος, γίνονται σε χωμάτινη διαδρομή, ακολουθώντας δασικούς δρόμους.

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αγώνες:

Κυριακή 08/09/2019 Ατομικό Τρίαθλο Cross Triathlon Ολυμπιακής Απόστασης
Κυριακή 08/09/2019 Σκυταλοδρομία Cross Triathlon Ολυμπιακής Απόστασης

Στον αγώνα σκυταλοδρομίας μπορούν να συμμετέχουν και μικτές ομάδες ανδρών – γυναικών.

Μια ομάδα σκυταλοδρομίας μπορεί να αποτελείται από 2 άτομα. Έτσι ο ένας από τους δύο αθλητές θα συμμετέχει σε δύο αγωνίσματα. Για την κατάταξη σε ηλικιακή ομάδα, η ηλικία του αθλητή που θα συμμετέχει σε δύο αγωνίσματα μετράει δύο φορές (μία για κάθε αγώνισμα).

Παροχές

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Ζωντανή μετάδοση αποτελεσμάτων

Αναμνηστικό δίπλωμα αγώνα

Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα

Αριθμός αθλητή

Κολυμβητικό σκουφάκι

Ζώνη ανάρτησης αριθμού αθλητή (Race belt)

Διατροφή αγώνα (gel, power bar) και σταθμοί ανεφοδιασμού

Δωρεάν γεύμα στο pasta party της διοργάνωσης

Κλήρωση δώρων για τους συμμετέχοντες στον αγώνα

Δωρεάν επιστροφή των αθλητών από τον χώρο του τερματισμού έως αυτόν της εκκίνησης

Πρόγραμμα

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου
11:00 – 18:00 Λειτουργία Γραμματείας
18:00 Τεχνική Ενημέρωση
20:00 Pasta Party

 

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
08:00 Τοποθέτηση Ποδηλάτων στην Ζώνη Αλλαγής
09:00 Εκκίνηση Αγώνα
14:30 Απονομές Επάθλων

Κολύμβηση 1.500m στην Μεγάλη Πρέσπα

Ποδηλασία 40 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή (Υψομετρική διαφορά 1.420μ)

Τρέξιμο 10 χλμ. σε χωμάτινη διαδρομή (Υψομετρική διαφορά 500μ)

1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής.

2) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το  σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.

3) Για όσους το επιθυμούν, στην κολύμβηση μπορούν να χρησιμοποιήσουν μάσκα και αναπνευστήρα, όμως δεν δικαιούνται κατάταξη στις 3 πρώτες θέσεις.

4) Για το σκέλος της ποδηλασίας ισχύουν οι κανονισμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όσον αφορά στη διεξαγωγή του αγώνα καθώς και τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων.

5) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς drafting.

6) Κατά την διάρκεια των σκελών της ποδηλασίας και του τρεξίματος το πάνω μέρος του σώματος (από την μέση και πάνω) πρέπει να είναι καλυμμένο.

7) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας.

8) Το τσιπ χρονομέτρησης τοποθετείται στον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.

9) Ο κάθε αγωνιζόμενος παραλαμβάνει 4 αυτοκόλλητα καθώς και μια race belt με τον αριθμό συμμετοχής. Τα 2 μικρά αυτοκόλλητα τοποθετούνται δεξιά και αριστερά στο κράνος. Τα 2 μεγάλα αυτοκόλλητα τοποθετούνται στο τιμόνι και στο παλουκόσελο του ποδηλάτου.

10) Αθλητής που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.

11) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι όπου θα πρέπει να βάλετε μόνο τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης. Το καλάθι σας ΔΕΝ είναι για φύλαξη αντικειμένων εκτός αγωνιστικού εξοπλισμού. Στη γραμματεία της διοργάνωσης στο χώρο εκκίνησης, θα υπάρχει χώρος φύλαξης των προσωπικών σας αντικειμένων.

12) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για «ακαταστασία» είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.

13) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.

14) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.

15) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την κάτω πλευρά. Εξέρχονται για την ποδηλασία από την πάνω πλευρά όπου ανεβαίνουν και στο ποδήλατο. Το κατέβασμα  από το ποδήλατο είναι στην επόμενη ζώνη αλλαγής και οι αθλητές κατευθύνονται για να μπουν από την κάτω πλευρά της ζώνης. Κατόπιν εξέρχονται από την κάτω πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο.

16) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω.

17) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.

18) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.

19) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

20) Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αγωνιζόμενους.

21) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

22) Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ανά κατηγορία είναι πέντε (5) άτομα στο ατομικό ή πέντε (5) ομάδες στη σκυταλοδρομία. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών, η κατηγορία συγχωνεύεται με την προηγούμενη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν την Δευτέρα 22 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των παραπάνω κανονισμών.

Με τη δήλωση συμμετοχής και την αποπληρωμή αυτής, μπαίνετε σε λίστα για την κλήρωση των δώρων.

Οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά με την υποστήριξη της racefinder.gr.

Υπάρχει δυνατότητα αίτησης συμμετοχής την παραμονή του αγώνα, Σάββατο 7/9, στην γραμματεία του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση.

Κόστος Συμμετοχής

Ανάλογα με την χρονική περίοδο που θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής, το κόστος διαμορφώνεται σύμφωνα με τα παρακάτω:

Έως και ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΡΙΑΘΛΟ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ
15/08/2019 60€ 90€ / ομάδα
07/09/2019 70€ 100€ / ομάδα

Μεταφορά Αθλητών

Μετά το τέλος του αγώνα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των αθλητών, με λεωφορείο, από την Ζώνη Αλλαγής 2 (Βίγλα Πισοδερίου) έως την Ζώνη Αλλαγής 1 (Μεγάλη Πρέσπα), ώστε να παραλάβουν τα αυτοκίνητα ή τα πράγματα τους. Η διαδρομή είναι 30Km και η διάρκεια της είναι περίπου 30min.

Τα ποδήλατα των αθλητών θα παραμείνουν, φυλασσόμενα, στην Ζώνη Αλλαγής 2, μέχρι οι αθλητές να επιστρέψουν και να τα παραλάβουν.

Παρατηρήσεις

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, πλην ακραίων καιρικών φαινομένων που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμμετεχόντων στον αγώνα (αθλητών, κριτών κ.λ.π.)

Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να αντιλαμβάνονται πως η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον και η έκθεση τους σε πιθανές αντίξοες καιρικές συνθήκες ενέχει κινδύνους για την υγεία τους.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας. Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό για λόγους διαφήμισης/προώθησης και ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με την υποστήριξη της racefinder.gr
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ!

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική