ΑΓΩΝΑΣ CROSS TRIATHLON (point-to-point) Ολυμπιακής απόστασης.
Η ΚοινΣΕπ “Eco Tourismo” σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών, τον ΣΟΧ Φλώρινας και τον ΣΕΟ Φλώρινας διοργανώνουν αγώνες Cross Triathlon, Ολυμπιακής απόστασης, με την ονομασία «ΠΡΕΣΠΑthlon 2019» και θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στην περιοχή των Πρεσπών, Πισοδερίου και όρους Βαρνούντα.

Ο απόλυτος σεβασμός μας στο φυσικό αυτό περιβάλλον αλλά και η επιθυμία μας για υγιή άθληση, είναι τα κυρίαρχα συνθήματα αυτού του αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή με μοναδική ομορφιά και πανάρχαια ιστορία.

Ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΟΜΟΠ.

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ – The Bear’s Trail (1.500m – 33Km – 10Km)

Ακολουθούμε τα χνάρια της καφέ αρκούδας, του κυρίαρχου ζώου της περιοχής, που στις όχθες της Πρέσπας θα κυνηγήσει ψάρια και θα μάθει στα μικρά της πώς να τα ψαρεύουν, θα ανηφορίσει στις πλαγιές του Βαρνούντα για να βρει καταφύγιο και θα κατηφορίσει προς το Πισοδέρι για να τρυγήσει τις κορομηλιές και τις αγριομηλιές.

Πάνω σ’ αυτό το δρόμο της, η κολύμβηση θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Πρέσπα, η διαδρομή του ορεινού ποδηλάτου θα διασχίσει το όρος Βαρνούντα, για να καταλήξει στην άλλη πλευρά, στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας Πισοδερίου, όπου θα γίνει και το σκέλος του τρεξίματος.

SPRINT ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΙΑΘΛΟ – Lake Prespa Challenge (750m – 15Km – 5Km)

Πρόκειται για έναν αγώνα Sprint Ορεινού Τριάθλου που θα γίνει το Σάββατο 11/9/2021 στην περιοχή των Πρεσπών.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην πλαζ Λαιμού στη Μεγάλη Πρέσπα, όπου θα πραγματοποιηθεί το σκέλος της κολύμβησης, σε τριγωνική διαδρομή, συνολικής απόστασης 750m.

Το σκέλος της ορεινής ποδηλασίας θα ξεκινήσει από την όχθη της λίμνης (Ζώνη Αλλαγής). Η διαδρομή, συνολικού μήκους 15Km, κινείται σε χωματόδρομο με μεγάλες ευθείες με μικρή υψομετρική διαφορά (120μ και μέση κλίση 1,5%).

Η διαδρομή του τρεξίματος, μήκους 5Km, θα γίνει σε χωματόδρομο που κινείται παράλληλα με την λίμνη. Και αυτή η διαδρομή περιλαμβάνει μεγάλες ευθείες με ελάχιστη υψομετρική διαφορά (34μ και μέση κλίση 1,3%).

Παροχές

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Αναμνηστικό δίπλωμα αγώνα

Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα

Αριθμός αθλητή

Κολυμβητικό σκουφάκι

Ζώνη ανάρτησης αριθμού αθλητή (Race belt)

Διατροφή αγώνα (gel, power bar) και σταθμοί ανεφοδιασμού

Δωρεάν γεύμα στο pasta party της διοργάνωσης

Δωρεάν επιστροφή των αθλητών από τον χώρο του τερματισμού έως αυτόν της εκκίνησης

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική