Σπηλιά Κόκκαλη-Άγιος Αχίλλειος

Η διαδρομή μας ξεκινάει από το πάρκινγκ του Αγίου Αχιλλείου, από όπου θα μεταφερθούμε στο ορεινό χωριό Βροντερό, για να ξεκινήσει η περιήγηση μας. Θα περπατήσουμε σε δασικό δρόμο κατηφορίζοντας προς τις όχθες της μικρής Πρέσπας (30′ – 5Km), στην θέση όπου βρισκόταν το, εξαφανισμένο πλέον, χωριό Αγκαθωτό. Στην μέση της διαδρομής αυτής, βρίσκεται η σπηλιά του ιατρού Κόκκαλη, το νοσοκομείο του ΔΣΕ, το οποίο και θα επισκεφθούμε.

Φτάνοντας στις όχθες της μικρής Πρέσπας, συνεχίζουμε στο παραλίμνιο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Η εύκολη διαδρομή (6 χλμ), κινείται παράλληλα με τις όχθες της μικρής Πρέσπας προσφέροντας μαγευτικές εικόνες στον επισκέπτη, σε ένα τοπίο απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης. Μετά από 2,5 ώρες περίπου φτάνουμε στη θέση ενός άλλου χωριού, τη Δασερή, όπου ελάχιστα ερείπια μαρτυρούν την ύπαρξη του στο παρελθόν.

Από εδώ, συνεχίζουμε με κανό, κωπηλατώντας στα ήρεμα νερά της λίμνης, με κατεύθυνση το γραφικό νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Σε 1,5 περίπου ώρα (4 Km) θα προσεγγίσουμε το νησί όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Βασιλικής εκκλησίας που έχτισε ο Σαμουήλ Β, ο “Τσάρος των Βουλγάρων” και θα μάθουμε για την αρχαία πόλη του Λύκα και για τον μύθο του νησιού.

Τέλος, διασχίζοντας την πλωτή πεζογέφυρα, μήκους 600μ που ενώνει τον Άγιο Αχίλλειο με την στεριά, θα καταλήξουμε στο σημείο (πάρκινγκ) από όπου ξεκινήσαμε.

Ελάχιστη Συμμετοχή 3 άτομα
Στην τιμή περιλαμβάνεται: ΦΠΑ 24%

 

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική