Μουσική- Ιστορία-Φύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ 16-18 Φεβρουαρίου 2024

Η Eco Tourismo, σε συνεργασία με την Villa Rossa στο Ανταρτικό, σας προτείνει μία 3ήμερη εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την παραδοσιακή μουσική, την γαστρονομία, τα τοπικά προιόντα, την ιστορία αλλά και την υπέροχη φύση, περπατώντας σε πανέμορφα μονοπάτια.

Η εξόρμηση ξεκινάει την Παρασκευή, στο χωριό Ανταρτικό, όπου βρίσκεται ο παραδοσιακός ξενώνας VILLA ROSSA. Όσοι φτάσετε εγκαίρως, θα έχετε τον χρόνο να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου, που απέχει περίπου 9χλμ από το Ανταρτικό.

Το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία λίγο έξω από το χωριό, ανηφορίζοντας στις πλαγιές του όρους Τρικλάριο. Η διαδρομή, στο μεγαλύτερο μέρος της, ακολουθεί τον παλιό γαλλικό δρόμο από την εποχή του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, ενώ σε κάποια σημεία μπαίνει σε μονοπάτια. Στην διάρκεια της διαδρομής, θα μάθετε πολλά για την ιστορία της περιοχής, ενώ θα απολαύσετε την πανοραμική θέα προς τις Πρέσπες. Ο προορισμός μας είναι το χωριό Μικρολίμνη, ένα πανέμορφο μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται στις όχθες της μικρής Πρέσπας. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 4 ώρες και απαιτεί μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Από την Μικρολίμνη θα μεταφερθείτε πίσω στο Ανταρτικό για να προετοιμαστείτε για την μουσική βραδυά στην ταβέρνα VILLA ROSSA. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την τοπική μουσική που βασίζεται στα περίφημα Χάλκινα όργανα.

Την Κυριακή, θα ξεκινήσουμε για τον Άγιο Αχίλλειο. Ο Άγιος Αχίλλειος είναι ένα μικρό νησάκι στην καρδιά του υδροβιότοπου στη Μικρή Πρέσπα.

Από τις όχθες της λίμνης, θα ξεκινήσουμε με καγιάκ την περιήγηση μας στην περιοχή (περίπου 30 λεπτά) και στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το νησάκι, όπου θα αποβιβαστούμε. Κάνοντας τον γύρο του νησιού, θα θαυμάσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, θα συναντήσουμε τα ερείπια της Βασιλικής εκκλησίας που έχτισε ο Σαμουήλ Β, ο “Τσάρος των Βουλγάρων”, τα 10 Εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα και θα μάθουμε για την αρχαία πόλη του Λύκα και για τον μύθο του νησιού. Η επιστροφή θα γίνει πάλι με τα καγιάκ.

Η πεζοπορία είναι εύκολη αφού γίνεται σε έδαφος με ήπιες κλίσεις, πάνω στα αναρίθμητα χαραγμένα μονοπάτια. Συνολικά, η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 3,5 ώρες.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 115€

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 2 άτομα

Ελάχιστη ηλικία συμμετεχόντων: 12 ετών

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια

1 μουσική βραδυά με δείπνο (μενού χωρίς τα ποτά)

Όλες οι αναφερόμενες υπαίθριες δραστηριότητες (2 πεζοπορίες+καγιάκ)

Μεταφορά το Σάββατο με αυτοκίνητο στην επιστροφή από την πεζοπορία

ΦΠΑ

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πρωινά

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση