3/3
Δυσκολία

Γύρος της μικρής Πρέσπας με καγιάκ

Η μικρή Πρέσπα, είναι ο πυρήνας του Εθνικού Πάρκου και, ίσως, η ομορφότερη γωνιά της περιοχής.

Ξεκινάμε από το γραφικό ψαροχώρι Μικρολίμνη, και κινούμαστε δίπλα στις όχθες της λίμνης, για να προσεγγίσουμε σε 1 ώρα περίπου τα ερείπια του χωριού  Κρανιές, που ερημώθηκε το 1949, στο τέλος του Εμφυλίου πολέμου. Από εδώ περνούσε η παλιά μουλαρόστρατα που συνέδεε την Κορυτσά με την Φλώρινα και τα Μπίτολα (Μοναστήρι). Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς την απέναντι όχθη, όπου βρίσκονται κάποια ελάχιστα ερείπια που μαρτυρούνε την ύπαρξη στο παρελθόν του οικισμού Δασερή.

Από εκεί συνεχίζουμε για τον Άγιο Αχίλλειο, ένα μικρό νησάκι στην καρδιά του υδροβιότοπου στη Μικρή Πρέσπα. Κάνοντας μια μικρή στάση, θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Βασιλικής εκκλησίας που έχτισε ο Σαμουήλ Β, ο “Τσάρος των Βουλγάρων” και θα μάθουμε για την αρχαία πόλη του Λύκα και για τον μύθο του νησιού.

Κατευθυνόμαστε νότια προς το Βιδρονήσι, ένα μικρό βραχώδες νησάκι στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, όπου είναι γεμάτο από φωλιές διαφόρων πουλιών. Η σημαντικότητα του, σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα, είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό απαγορεύεται αυστηρώς η ανθρώπινη παρουσία πάνω στο νησί.

Τέλος, επιστρέφουμε πίσω στην Μικρολίμνη.

Ελάχιστη Συμμετοχή 2 άτομα
Στην τιμή περιλαμβάνεται:
ΦΠΑ 24%

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική