3 Ημέρες – Εθνικό Πάρκο Πρεσπών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ

Μία 3-ήμερη εξόρμηση που θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία, και τον πολιτισμό της περιοχής, εξερευνώντας τα μονοπάτια του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Ένα οδοιπορικό σε μια πολυπολιτισμική περιοχή με αρχαία ιστορία και σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ημέρα 1η   Πεζοπορία στον Άγιο Αχίλλειο

Ο Άγιος Αχίλλειος είναι ένα μικρό νησάκι στην καρδιά του υδροβιότοπου στη Μικρή Πρέσπα. Συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας πλωτής πεζογέφυρας μήκους 600μ. Κάνοντας τον γύρο του νησιού, θα θαυμάσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, θα συναντήσουμε τα ερείπια της Βασιλικής εκκλησίας που έχτισε ο Σαμουήλ Β, ο “Τσάρος των Βουλγάρων”, τα 10 Εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα και θα μάθουμε για την αρχαία πόλη του Λύκα και για τον μύθο του νησιού.

Συνολικός χρόνος: 2 – 2,5 ώρες

  • Ημέρα 2η   Καγιάκ στην μεγάλη Πρέσπα / Πεζοπορία στο ακρωτήριο Ρότι

Το πρωί θα μεταφερθούμε στις όχθες της μεγάλης Πρέσπας για καγιάκ. Κατά την διάρκεια της διαδρομής μας κοντά στις όχθες της λίμνης, θα προσεγγίσουμε τα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία και ανάλογα την εποχή θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών. Ανάλογα με την θερμοκρασία, μπορείτε να απολαύσετε ένα μπάνιο στα καθαρά νερά της λίμνης.

Διάρκεια: 2 – 2,5 ώρες

Το απόγευμα θα μεταβούμε στο γραφικό χωριό Ψαράδες, από όπου θα ξεκινήσουμε μια εύκολη πεζοπορία για το ακρωτήριο Ρότι, που είναι το βορειότερο σημείο της ελληνικής πλευράς, με πανοραμική θέα σε όλη την μεγάλη Πρέσπα και στο τριεθνές, το σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα των 3 χωρών.

Διάρκεια: 1,5 ώρα

  • Ημέρα 3η   Καγιάκ στην μικρή Πρέσπα

Η μικρή Πρέσπα, είναι ο πυρήνας του Εθνικού Πάρκου και, ίσως, η ομορφότερη γωνιά της περιοχής.

Ξεκινάμε από το γραφικό ψαροχώρι Μικρολίμνη, με κατεύθυνση το Βιδρονήσι, ένα μικρό βραχώδες νησάκι στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, όπου είναι γεμάτο από φωλιές διαφόρων πουλιών. Η σημαντικότητα του, σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα, είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό απαγορεύεται αυστηρώς η ανθρώπινη παρουσία πάνω στο νησί.

Ο περίπλους του νησιού γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 100 μετρών από την ακτή του. Στην διάρκεια αυτής της εξόρμησης, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να φωτογραφίσετε πολλά είδη πουλιών που βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Διάρκεια: 1,5 ώρα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ

Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις, διατροφή, μεταφορά
Στην τιμή περιλαμβάνεται: Όλες οι αναφερόμενες υπαίθριες δραστηριότητες, ΦΠΑ 24%

 

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική