4 Ημέρες – Ο γύρος του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ

Σε 4 ημέρες γεμάτες δράση κάνουμε τον γύρο του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Ημέρα 1η   MOUNTAIN BIKE / KAYAK

Συνάντηση στην βάση της Ecotourismo στο χωριό Λαιμός από όπου ξεκινάμε με τα ποδήλατα και ακολουθώντας χωματόδρομο, κατευθυνόμαστε προς τα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί, θα συνεχίσουμε δίπλα από τα χωράφια με τα περίφημα φασόλια και Πρεσπών και σε χωματόδρομο δίπλα από το παραλίμνιο δάσος της μεγάλης Πρέσπας. Θα καταλήξουμε στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, όπου, θα ξεκινήσουμε με τα καγιάκ με κατεύθυνση το γραφικό ψαροχώρι Ψαράδες.

Mountain Bike: 10Km

Kayak: 7Km

Διανυκτέρευση στους Ψαράδες.

  • Ημέρα 2η  ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ / ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ / MOUNTAIN BIKE

Συναρπαστική εξόρμηση στην πιο απόμερη πλευρά της μεγάλης Πρέσπας. Στην αρχή με ποδήλατα και στην συνέχεια πεζοπορώντας θα ακολουθήσουμε πανέμορφα μονοπάτια και θα επισκεφθούμε το ασκηταριό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το ακρωτήριο Ρότι, που είναι το βορειότερο σημείο της ελληνικής πλευράς, με πανοραμική θέα σε όλη την μεγάλη Πρέσπα και στο τριεθνές, το σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα των 3 χωρών.

Για την συνέχεια έχουμε αναρρίχηση δίπλα στη λίμνη!

Εισαγωγή στον κάθετο κόσμο της αναρρίχησης με φόντο ένα μαγευτικό τοπίο στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας.

Οι χαραγμένες στον βράχο διαδρομές, δίνουν την επιλογή για εύκολη αλλά και πιο απαιτητική αναρρίχηση.

Εσείς το μόνο που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια και πολύ διάθεση για περιπέτεια.

Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς.
Ο αναρριχητικός εξοπλισμός (ζώνες, σχοινιά κ.λ.π.) που σας παρέχουμε, πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται.

Για την ασφάλεια σας φροντίζουν εξειδικευμένοι εκπαιδευτές ορειβασίας και αναρρίχησης.

Συνεχίζουμε με τα ποδήλατα σε χωματόδρομο που κινείται παράλληλα στις όχθες της μεγάλης Πρέσπας, με θέα στην Αλβανία, την βόρεια Μακεδονία και το Τριεθνές, το σημείο όπου, μέσα στην λίμνη, συναντώνται τα σύνορα των 3 κρατών. Η θέα στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι εκπληκτική.

Ο δρόμος αυτός, μετά από 15Km περίπου , θα μας βγάλει στο ορεινό χωριό Βροντερό, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Πεζοπορία: 2h

Mountain Bike: 15Km

Διανυκτέρευση στο Βροντερό

  • Ημέρα 3η  MOUNTAIN BIKE / ΠΕΖΟΠΟΡΙA

Το 1949, στις Πρέσπες παίχτηκε η τελευταία πράξη του τραγικού εμφυλίου πολέμου που δίχασε την Ελλάδα. Τα χνάρια των ανταρτών του ΔΣΕ στην περιοχή, είναι ακόμη ορατά.

Στην εξόρμηση αυτή, ακολουθούμε τα χνάρια αυτά για να επισκεφθούμε την σπηλιά του γιατρού Κόκκαλη, κοντά στο χωριό Βροντερό και την σπηλιά Ζαχαριάδη, έξω από το χωριό Πύλη, όπου ήταν εγκατεστημένο το αρχηγείο.

Η περιήγηση μας ξεκινάει από το Βροντερό, από όπου με ποδήλατα θα κατηφορίσουμε προς τις όχθες της μικρής Πρέσπας (30′), στην θέση όπου βρισκόταν το, εξαφανισμένο πλέον, χωριό Αγκαθωτό. Στην μέση της διαδρομής αυτής, βρίσκεται η σπηλιά του ιατρού Κόκκαλη, το νοσοκομείο του ΔΣΕ.

Στις όχθες της μικρής Πρέσπας, αφήνουμε τα ποδήλατα, για να ακολουθήσουμε, πεζοπορώντας, το παραλίμνιο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Η εύκολη διαδρομή (6 χλμ), κινείται παράλληλα με τις όχθες της μικρής Πρέσπας προσφέροντας μαγευτικές εικόνες στον επισκέπτη, σε ένα τοπίο απόλυτης ηρεμίας και γαλήνης. Μετά από 2,5 ώρες περίπου φτάνουμε στη θέση ενός άλλου χωριού, τη Δασερή, όπου ελάχιστα ερείπια μαρτυρούν την ύπαρξη του στο παρελθόν.

Από εκεί, πάλι με ποδήλατα, θα ακολουθήσουμε εύκολο αγροτικό δρόμο (5 χλμ) και σε 30′ θα φτάσουμε, στο χωρίο Πύλη και από εκεί στον τελικό μας προορισμός, στις όχθες της Μικρής Πρέσπας όπου θα αφήσουμε τα ποδήλατα για να διασχίσουμε την πλωτή πεζογέφυρα (600μ) που μας οδηγεί στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Ο Άγιος Αχίλλειος είναι ένα μικρό νησάκι στην καρδιά του υδροβιότοπου στη Μικρή Πρέσπα. Συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας πλωτής πεζογέφυρας μήκους 600μ. Κάνοντας τον γύρο του νησιού, θα θαυμάσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, θα συναντήσουμε τα ερείπια της Βασιλικής εκκλησίας που έχτισε ο Σαμουήλ Β, ο “Τσάρος των Βουλγάρων”, τα 10 Εκκλησάκια που είναι διάσπαρτα και θα μάθουμε για την αρχαία πόλη του Λύκα και για τον μύθο του νησιού.

Mountain bike: 15Km

Πεζοπορία: 2,5h

Διανυκτέρευση στον Άγιο Αχίλλειο.

  1. Ημέρα 4η   KAYAK / BIRDWATCHING / MOUNTAIN BIKE

Ξεκινάμε με τα kayak και κατευθυνόμαστε νότια προς το Βιδρονήσι, ένα μικρό βραχώδες νησάκι στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, όπου είναι γεμάτο από φωλιές διαφόρων πουλιών. Η σημαντικότητα του, σε αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα, είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό απαγορεύεται αυστηρώς η ανθρώπινη παρουσία πάνω στο νησί.

Από ασφαλή απόσταση μπορούμε να παρατηρήσουμε και να φωτογραφίσουμε τα πουλιά της περιοχής, πριν συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Μικρολίμνη, ένα μικρό ψαροχώρι στην νότια πλευρά της Μικρής Πρέσπας.

Η συνέχεια με ποδήλατο, από χωματόδρομο που κινείται κυρίως κοντά στις όχθες τις λίμνης, για να καταλήξουμε, στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε την περιπέτεια μας, στον Λαιμό.

Kayak: 6Km

Mountain bike: 14Km

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ

Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις, διατροφή, μεταφορά
Στην τιμή περιλαμβάνεται: Όλες οι αναφερόμενες υπαίθριες δραστηριότητες, ΦΠΑ 24%

 

Κριτικές

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις μέχρι τώρα.

Αφήστε μια κριτική